Arabescato marmer

ARABESCATO CERVAIOLE

De Arabescato Cervaiole is een selectie Arabescato marmer met een bruin, bordeaux rood, paars achtige structuur en komt in veel variëteiten. Daarnaast is ook deze selectie onder verdeeld in de ‘Classic’ en ‘Extra’ waarvan de afbeelding hiernaast een ‘Extra’ weergeeft.

OFFERTE AANVRAGEN

ARABESCATO VAGLI

De Arabescato Vagli is eigenlijk de meest gebruikte keuze Arabescato. Het font van deze marmer is helder wit, met een ‘ijsschots’ of ‘zeef’ (Vagli) structuur. De Arabescato marmer Vagli is tevens in meerdere kwaliteiten leverbaar, waarvan de ‘Classic’ in prijscategorie I weergegeven is, en de ‘Extra’ met veel meer helder wit in prijscategorie II. 

OFFERTE AANVRAGEN

ARABESCATO CORCHIA

De Arabescato Corchia is een bonte verzameling aan kleurtinten en structuren. Vaak komt hier meer geel en oranje in voor dan in andere Arabescato marmer soorten, en ook hier is de kwaliteit onderverdeeld in ‘Classic’ en ‘Extra’. Net als bovengenoemde soorten bestaat de ‘Extra’ kwaliteit uit meer wit dan de ‘Classic’.

OFFERTE AANVRAGEN

ARABESCATO MARMER

De bekendste Arabescato selectie is de ‘Vagli’. Ook de Arabescato marmer ‘Vagli’ komt in veel kwaliteiten. De wit/grijze marmer met een soort ‘zeef structuur’ (Vagli) siert talloze klassieke interieurs en gebouwen. Denk hierbij aan het Paleis van Versailles, maar ook aan honderden grachtenpanden in de grachtengordel van Amsterdam. 

Geschiedenis

Arabescato is een Italiaanse marmer, afkomstig uit de Toscaanse regio rond Carrara. De groeve van Arabescato bevind zich in de Apuaanse Alpen. Dit is tevens het oudste industriegebied ter wereld doordat deze opgezet is door de Romeinen in het gelijknamige tijdperk. De Romeinen gebruikte en ritueel om de werklui om groeves te beschermen. Hun geloof hierin is terug te zien in de vele marmeren sculpturen in deze regio. Zo is de bekende Cristo dei Cavatori sculptuur, letterlijk vertaald ‘De Christus van de Steenhouwers’ geheel gehouwen uit Arabescato Vagli marmer. Al moet gezegd worden dat de gebruikte Arabescato marmer moeilijk zichtbaar is door de verwering hiervan. De invloed van de jarenlange zure regen op de kalkhoudende marmer heeft zichtbaar zijn sporen achter gelaten.

Soorten

Ondanks het feit dat Arabescato marmer in dezelfde regio gewonnen wordt als alle andere witte marmer soorten, is de Arabescato uniek te noemen. Doordat er miljoenen jaren geleden een aardverschuiving heeft plaatsgevonden, is het witte marmer uit dit deel van de bergen rond Carrara uit elkaar gevallen. Vervolgens heeft een donkere koolstofachtige deze ruimtes gevuld, en is dit tezamen gaan metamorfoseren naar marmer. Hieraan dankt Arabescato marmer zijn unieke ‘ijsschots’ structuur, en onderscheid het zich hiermee van de andere steensoorten rond de Toscaanse plaats Carrara. Tijdens het metamorfoseren van de kalksteen naar marmer zijn hier ook andere stoffen bij gekomen. Hierdoor bestaat Arabescato marmer uit een bonte verzameling van selecties, kleuren en samenstellingen. Hierdoor is deze steensoort goed toe te passen in vele interieurs. Doordat Arabescato al eeuwen wordt toegepast, is deze marmer bijzonder geschikt voor klassieke interieurs of entrees.

 

ARABESCATO ENTREE
CRISTO DEI CAVATORI
ARABESCATO TRAPPENHUIS