Bianco Carrara marmer

BIANCO CARRARA C

BIANCO CARRARA MARMER

Bianco Carrara marmer is de meest bekende marmer soort ter wereld. Als men denkt aan marmer, denkt met direct aan het wit met grijze Bianco Carrara marmer. De directe vertaling van deze steensoort is dan ook ‘Wit Carrara marmer’. Een belangrijk punt bij de aanschaf van Bianco Carrara marmer is het selecteren van de kwaliteit. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een marmer keukenblad.

Groeve

De groeve van Bianco Carrara marmer bevind zich iets ten oosten van de stad Carrara in Italie. In deze regio wordt niet alleen Bianco Carrara gewonnen, maar ook de andere steensoorten als Statuario, Arabescato en Statuarietto. Dit zijn selecties uit groeven waar een andere samenstelling van de steensoort gewonnen wordt. De 300 groeves rond Carrara gelden tevens als oudste industriegebied ter wereld. Zo werden deze groeve al door de Romeinen opgezet, en vonden diverse belangrijke kunstenaars en invloedrijke architecten hier hun bron van marmer.

Kwaliteiten

Bianco Carrara marmer komt in veel variëteiten. Dit is tevens één van de redenen van onze laagste prijs garantie. Wij willen er voor zorgen dat u het marmer blad krijgt van de kwaliteit welke u wenst. Zo hanteert men normaliter een aantal kwaliteitsbenamingen; Bianco Carrara D (erg grijs), CD (veel grijs, maar voornamelijk wit) en C (wit). Als u aan een wit marmeren aanrechtblad denkt, gaat u waarschijnlijk uit van de C selectie, de meest witte variant. Het prijsverschil tussen een D en C is dusdanig hoog, dat veel mensen hun kwaliteit D of CD verkopen als een C. Zo maakt de steenhouwer meer winst op een relatief lage inkoopprijs. Daarnaast, om het nog ingewikkelder te maken, zijn er een aantal andere benamingen. Zo is er nog de Bianco Gioia (een meer gestipte variant) en een Bianco Carrara Venato (een meer geaderde variant die veel weg heeft van een Statuarietto).

Marmer

Bianco Carrara is een marmer soort. Dit wil zeggen dat dit een kalksteen was welke gemetamorfoseerd is naar een marmer. De marmersoort bestaat nog altijd uit meer dan 90% uit kalk, en is daardoor (zonder behandeling) gevoelig voor vlekken en zuren. Innovatieve behandelingen zorgen er voor dat wij het marmer hiertegen kunnen behoeden zodat de levensduur van uw marmer keukenblad oneindig is.

BIANCO CARRARA D

BIANCO CARRARA CD

BIANCO CARRARA C