Budget marmer

BIANCO CARRARA

Bianco Carrara marmer is de meest gebruikte marmersoort ter wereld. De marmer wordt al sinds de Romeinse tijd veelvuldig toegepast in in-, en exterieur. Door de fraaie grijs/witte samenstelling van dit materiaal is dit erg goed te combineren met vele kleuren en materialen. Hierdoor past deze marmer soort in vrijwel ieder interieur.

OFFERTE AANVRAGEN

 

 

ARABESCATO VAGLI ‘CLASSIC’

Arabescato Vagli ‘Classic’ is de originele kwaliteit Vagli. Arabescato staat bekend om zijn ‘ijsblokken’ structuur. De letterlijke vertaling van deze steensoort luidt ‘guilloche’, een geometrisch figuur bestaande uit zigzaggen van lijnen. Ook deze steensoort komt uit de bergen van Carrara, maar is een compleet andere geologische samenstelling dan bovenstaand. Dit is ook duidelijk te zien aan de uitstraling van deze fraaie budget marmer. 

OFFERTE AANVRAGEN

BIANCO ELEGANTE

Ook Bianco Elegante is een marmer soort uit de omgeving van Carrara. Het bijzondere aan Bianco Elegante is dat deze marmer, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bianco Carrara, ook creme en groen tinten bevat. Naast deze kleurschakeringen is de structuur ook afwijkend. Deze is vaak gelijnd met dikkere en dunnere aderen. Dit zorgt er voor dat Bianco Elegante erg fraai toe te passen is in ‘open boek’

OFFERTE AANVRAGEN

BUDGET MARMER

Budget marmer zijn de voordeligste marmer soorten van hoge kwaliteit. Bovenstaande soorten zijn dan ook zorgvuldig geselecteerd op de prijs per vierkante meter. Op zoek naar een budget marmer? Vraag dan offerte aan voor bovenstaande marmer soorten!

Prijzen

Zoals bovenstaand beschreven zijn deze marmer soorten geselecteerd op prijs per vierkante meter. Dit wil zeggen dat hier is gekeken naar het materiaal alleen. Vaak zijn niet de vierkante meters zelf, maar de bewerkingen van het keukenblad de oorzaak van een hogere prijs. Heeft u een keuken in gedachten met veel afgewerkte zijden, sparingen, en een opgedikte verstek rand aan de voorzijde van uw keuken? Dan is de kans groot dat de kosten van het marmer keukenblad hoog uitvallen. Manuren zijn tenslotte kostbaar. In dit geval is het wellicht ook interessant om eens bij de materialen in prijsklasse II te kijken. Deze materialen zijn zo’n 30% duurder per vierkante meter dan deze budget marmer soorten, maar absoluut de moeite waard om eens op te vragen. Het aantal vierkante meter van een aanrecht-, of keukenblad ligt vaak relatief laag.

Overige marmer soorten

Uiteraard zijn er ook een aantal andere marmer soorten aan te duiden als een budget marmer. Zo zijn er ook een aantal Turkse of Portugese marmer soorten beschikbaar die qua vierkante meter prijs ook een budget marmer zijn. Echter, is de verwerking van deze marmer soorten vaak duurder omdat deze materialen vaak minder goed van kwaliteit zijn. Minder hard, of met meer defecten (bijvoorbeeld haarscheuren) in de partij. Meer weten over alternatieve marmer soorten? Schroom het dan niet om contact op te nemen!

TERUG