Exclusief marmer

CALACATTA ‘SUPER EXTRA’

Calacatta ‘Super Extra’ is een tussenstap tussen de ‘Extra’ Calacatta en de ‘Wow’ variant van hieronder. Het witte font wordt gesierd door mooie duidelijke aders, met net iets meer wit dan de Calacatta ‘Extra’. Dit laat zien wat een diversiteit er in de aanduidingen zit, en wat een verschil in prijzen hier aan vast zitten. De ‘Super Extra’ is een mooie kwaliteit voor degene die een flink budget heeft voor marmer, maar niet de hoofdprijs wil betalen. 

OFFERTE AANVRAGEN

STATUARIO ‘WOW’

De Statuario ‘Wow’ is dé exclusiefste kwaliteit Statuario, te herkennen aan zijn dunne fijne aders met veel helder wit in de plaat. Dit is de absolute kers op de taart van de Statuario soorten. Heel soms wil er nog eens een blok gewonnen worden met nog meer wit, welke dan schuil gaat onder de naam ‘OMG’, maar over het algemeen is dit de meest exclusieve kwaliteit Statuario.

OFFERTE AANVRAGEN

CALACATTA ‘WOW’

De créme de la créme onder de witte marmersoorten; de Calacatta ‘Wow’. De allerbeste en exclusiefste selectie uit de Calacatta groeve. Mooie lichtgrijze brede aders zorgen voor een erg fraai aanzicht. Deze marmer is uitermate geschikt voor toepassingen in ‘open boek’ en straalt ultieme luxe uit. 

OFFERTE AANVRAGEN

Bianco Onice

Bianco Onice is een witte Alabaster en behoort tot de meest exclusieve witte marmer soorten beschikbaar. Mede omdat deze witte  steensoort semi-transparant is, is zijn uitstraling zeer exclusief te noemen. De steensoort is namelijk vanaf de achterzijde te verlichten zodat deze een diffuus licht schijnt in bijzonder interieurs. Deze soort wordt vaak toegepast als bijvoorbeeld bar bekleding.

OFFERTE AANVRAGEN

EXCLUSIEF MARMER

Bovenstaande soorten zijn met recht exclusief marmer te noemen. Deze soorten zijn de ultieme selecties van steensoorten uit de buurt van Carrara. Uitzondering hiervan is de Bianco Onyx, of witte Alabaster. Echter is dit ook een type exclusief marmer. Hierover verder in dit stuk meer. 

Prijs

De prijs van bovengenoemde marmer selecties zijn net zo exclusief als de marmers zelf. Door de enorme vraag naar exclusief marmer zijn specifiek deze steensoorten enorm gestegen in de prijs. Hierdoor worden deze steensoorten steeds minder op voorraad gezet of ingekocht, waardoor de vraag hiernaar alleen maar groter wordt. Het bijzondere in deze selecties, is dat het witte font overheerst. De italianen zelf kunnen hier de lol wel van in zien, en hebben dan ook de lokale grap dat zij de selecties hebben benoemd naar hun reactie bij het horen van de prijs. Vandaar de ‘Wow’ selectie, welke nog overtroffen kan worden door de ‘OMG’ (Oh My God) selectie. Het witte font is bijzonder in de wereld van natuursteen. Hierdoor vallen deze soorten onder de noemer exclusief marmer. De grote witte delen stralen ultieme luxe uit, waardoor deze soorten met name in de jachtbouw of grote villa’s toegepast worden.

Bianco Onice

De witte alabaster genaamd Bianco Onyx is een steensoort op zich. De kristalachtige structuur is semi transparant, en daardoor erg fraai om vanaf de achterzijde te verlichten. Er zijn vele onyx soorten met deze eigenschap, maar de witte is absoluut exclusief marmer. Doordat wit de meest transparante soort is, laat deze veel  licht door. Daarnaast is wit met de moderne technieken erg mooi te verlichten met LED verlichting. Zo kan de kleur van het product simpel aan de sfeer aangepast worden. White Onyx is met name zeer fraai toe te passen als bar, of sfeerproduct in bijzondere interieurs of horeca gelegenheden. Een belangrijk deel van een verlicht product is het bouwen en ontwerpen van een frame welke zo veel mogelijk licht door laat. Ook dit kunnen wij bij marmer keukenblad. U bent dus zeer welkom om dit te vermelden bij uw aanvraag zodat we dit in onze prijsopgaaf mee kunnen nemen.

TERUG