Luxe marmer

CALACATTA ‘EXTRA’

Calacatta ‘Extra’ is wederom een selectie uit de Calacatta groeve. Zo zijn er over het algemeen twee luxe wit/grijze types marmer. De Statuario en de Calacatta. Daar waar de Statuario meer de structuur heeft van een Bianco Carrara qua aders, heeft de Calacatta meer de tekening van een ingezoomde Arabescato. De ‘Extra’ is eigenlijk de standaard kwaliteit Calacatta, en dit is eigenlijk dé steensoort waaraan men denkt als men het woord marmer gebruikt. 

OFFERTE AANVRAGEN

BIANCO LASA ‘VENO ORO’

Bianco Lasa ‘Veno Oro’ is een selectie uit de Bianco Lasa groeve. ‘Veno Oro’ betekend ‘gouden ader’ en is dus herkenbaar aan de duidelijke goud-, beige kleurige strakke ader door het marmer. Hierdoor is deze steensoort uitermate geschikt voor het toepassen in ‘open boek’, en perfect te combineren met licht eiken of andere houtsoorten. Tevens is Bianco Lasa door zijn kristalstructuur de hardste marmer beschikbaar en is gemiddeld 20% harder dan de normale marmer soorten.

OFFERTE AANVRAGEN

ZEBRINO

Geloof het of niet, maar Zebrino marmer heet eigenlijk ‘Calacatta Zebrino’ en is een selectie uit de Calacatta groeve. Gek genoeg heeft dit niets weg van de bekende Calacatta steensoorten, maar ook deze marmer is te vinden in de gebergtes van Toscane. Zebrino heeft een compleet andere uitstraling dan de eerder genoemde marmersoorten, maar is erg geschikt om een bijzonder statement te maken in een interieur.

OFFERTE AANVRAGEN

STATUARIO ‘VENATO’

Statuario is de witste marmer soort van de Bianco Carrara types. De aders in het marmer hebben veel weg van Bianco Carrara en Statuarietto, echter heeft Statuario een veel witter font. Statuario betekend beeldhouwwerk en dankt zijn naam aan Michelangelo die zijn bekende David beeld hiervan beeldhouwde. Venato staat voor ader, en zoals te zijn in de plaat hiernaast is Statuario Vanato een selectie met duidelijke grijze aderen in een helder wit font. 

OFFERTE AANVRAGEN

LUXE MARMER

Bovenstaande luxe marmer soorten zijn geselecteerd voor een marmer fanaat met een iets ruimer budget. Dit zijn de steensoorten waar met aan denkt bij het woord marmer. Voor een luxe marmer keukenblad zijn bovenstaande soorten ideaal. Uiteraard verschilt iedere partij marmer, en is elk blok marmer uniek. Hierdoor is een speurtocht naar de juiste partij een vereiste. Ook hierin vinden veel verkoop trucs plaats in de selectie van het materiaal. Men wordt gouden bergen beloofd met een extreem witte marmer plaat, maar komt vaak bedrogen uit. Uiteraard zorgen wij er voor dat u foto’s van de desbetreffende platen te zien krijgt voordat deze verwerkt worden. Zo weet u zeker wat u in uw interieur gaat toevoegen. 

Prijs

De prijs van deze marmersoorten is aanzienlijk hoger ten opzichte van Categorie I en Categorie II. Wel belanden we nu in een prijs categorie waarbij het bij de aanschaf van 2 platen of meer interessant is om naar Italië te vliegen en de platen zelf uit te zoeken voordat deze definitief worden aangeschaft. Zo heeft u met eigen ogen gezien hoe dit in zijn werk gaat, wat de verschillen zijn welke wij door de website heen proberen uit te lichten, en heeft u het exclusieve gevoel wat bij een luxe marmer keukenblad hoort als deze.

Uitstraling

In deze Categorie zijn we wel echt bij de marmer soorten beland onder de noemer ‘luxe marmer’. Veel wit, in combinatie met duidelijke heldere aders zorgen voor een uitstraling welke u van marmer verwacht. Door de grote delen helder wit zijn deze luxe marmer soorten goed te combineren en toe te passen in uw interieur. Zo gaat met name de Calacatta ‘Extra’ erg goed samen met veel tinten keukens, en past de Bianco Lasa ‘Veno Oro’ fantastisch bij houten vloeren of eiken houten kastfronten. De Zebrino is vreemd in het gezelschap witte marmer soorten, maar erg fraai om een statement te maken in uw interieur.

TERUG