Voordelig marmer

STATUARIETTO ‘EXTRA’

Statuarietto is eigenlijk de ‘tussen-optie’ tussen Bianco Carrara en Statuario. Het witte font met de duidelijke donker grijze aders zorgen voor een fraai contrast, en exclusievere uitstraling. Ook in Statuarietto zijn diverse selecties beschikbaar. De fraaiste hiervan is de ‘extra’ zoals afgebeeld. 

OFFERTE AANVRAGEN

BIANCO LASA ‘FANTASTICO’

Een andere fraaie, bijzondere, marmersoort is de Bianco Lasa. Bianco Lasa wordt gewonnen in de Laas vallei in het zuiden van de Alpen. Ook hierin zijn een aantal selecties en kwaliteiten beschikbaar. Het ‘instapmodel’ is de ‘Fantastico’. Gekenmerkt door een zowel grijze als licht bruin/creme kleurige zweem, is dit marmer de hardste in zijn soort. Bianco Lasa is tot wel 20% harder dan normale marmer soorten.

OFFERTE AANVRAGEN

ARABESCATO VAGLI ‘EXTRA’

De Arabescato Vagli ‘Extra’ is de beste selectie van de Vagli. Deze is een stuk helderder dan de ‘Classic’ van de categorie I pagina. Ook is de ‘ijsschots structuur’ hier aanwezig maar met grotere delen wit. Hierdoor krijgt de Arabescato Vagli ‘Extra’ een rustigere uitstraling, en meer de uitstraling van een witte marmer dan van een typische Arabescato.

OFFERTE AANVRAGEN

CALACATTA CARRARA ‘A’

De Calacatta Carrara ‘A’ is, net als veel soorten, een steensoort afkomstig rond het gebied van Carrara. Deze roomwitte marmer is vaak herkenbaar door de aanwezigheid van diverse fijne kleurschakeringen. Zo is er vaak een tint oranje/bruin of violet te vinden in de platen Calacatta Carrara. Deze selectie is de minste uit de Calacatta reeks, maar erg fraai in gebruik.

OFFERTE AANVRAGEN

VOORDELIG MARMER

Volgens ons zijn is voordelig marmer te vinden in prijscategorie II. Dit omdat de kwaliteit en helderheid van deze platen net iets mooier zijn dan die in prijscategorie I, en de prijzen per vierkante meter slecht een klein percentage hoger. Dan nog is het aan ons de taak om van alle soorten de mooiste plaat voor de beste prijs te zoeken om u op deze manier voor een dubbeltje op de eerste rij te krijgen.

Prijzen

De prijzen van deze marmer soorten zijn dan ook vaak betaalbaar, maar de kwaliteit van de platen blijft in de natuursteen wereld discutabel. Zo kan bijvoorbeeld een mooie Arabescato Vagli ‘Classic’ snel als een ‘Extra’ verkocht worden, waarmee de steenhouwer zo’n 40% meer winst maakt op het materiaal. Omdat hier geen directe regels voor zijn, blijkt dit een makkelijke manier voor steenhouwers om wat extra’s te verdienen. Door onze jarenlange ervaring en een groot netwerk aan leveranciers van platen weten wij met wie we te maken hebben, en waken we voor praktijken als deze zodat u een aanrechtblad kunt aanschaffen van voordelig marmer.

Wit marmer

Helaas voor een ieder die op Pinterest een prikbord gemaakt heeft met de meest witte marmersoorten; de vuistregel in de huidige natuursteen markt geldt ‘hoe witter hoe duurder’. Deze vuistregel is de laatste jaren steeds meer gaan gelden tot schrik van de vele marmer fanaten die graag een voordelig marmer keukenblad zouden willen toepassen in hun interieur. Zelfs de leveranciers schrikken vaak van de stijgende prijzen, waardoor er veel minder wit marmer op voorraad genomen wordt, en vaker de voorkeur uitgaat naar composiet-, of keramiek varianten. De lachende derden in dit verhaal zijn de eigenaren van de groeves die voor hun zelfde stuk marmer nu bijna vier keer zo veel verdienen als voor de eeuwwisseling. Aan ons de taak om dit dusdanig te filteren om voor u tot een voordelig marmer keukenblad te komen.

 

TERUG